Badrumsrenovering Norrköping

Snygga och trygga badrum | 076 228 64 64

Microcement

Microcement – ett flexibelt ytskikt

Microcement är ett tunt ytskikt av betong där man kan välja färg fritt. Ditt badrum behöver inte vara betonggrått om du väljer microcement – välj färg själv!

Microcement går ofta under namnet designcement – detta för att det aldrig blir likadant två gånger – betongens yta blir aldrig homogent färgad. Den mekaniska och ostrukturerade appliceringen gör varje arbete unikt.

Smidiga och fogfria betonggolv

Det finns många stora fördelar med microcement. Ett plus är man kan skapa unika, stötdämpande och fogfria betonggolv eller väggar som är enkla att städa. Ballasten i microcement består av finkrossad marmor, granit och andra bergarter vilket skapar en ren och fin betongyta. Det uppstår ingen så kallad terrazzoeffekt som kommer fram när man diamantslipar gjuten betong.

Microcement fungerar lika bra i badrum och andra våtutrymmen som i kök, hall och trappor. Dessutom kan betongen fortfarande andas efter en skyddsbehandling. Söker du slitstarka och lättstädade betongytor så är microcement valet du ska göra.

Perfekt för den avskalade looken

Gillar du de råa, lite avskalade looken så är microcement oslagbart i badrum och på toaletter. Både minimalistiskt och funktionellt!

Vi får ofta frågan om microcement är en certifierad produkt som är godkänd att använda i våtutrymmen. Svaret är att microcement är som vilken kakel- eller klinkerplatta som helst. Ytskikt krävs det helt enkelt ingen certifiering för, däremot måste tätskikt vara godkända.

Perfekt för badrummet

Går det att klä om ett gammalt badrum med betong utan att behöva riva ut den tidigare inredningen och utan att lägga in ett nytt tätskikt? Det går bra, så länge det inte finns några allvarliga skador på det gamla ytskiktet, som exempelvis trasiga klinkerplattor. Lösa linoleum eller plastmattor bör man heller inte cementera över. Det går inte att ta bort delar av det gamla ytskiktet utan att lägga en ny fuktspärr.

Vill du veta med om microcement? Välkommen att kontakta oss redan idag!

Dags för badrumsrenovering? Varför inte prova microcement!